Mercats

El vi més barat del món

17 coses que hauries de saber sobre el vi

| 16/06/2015 a les 08:43h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Mercats, Has de saber
El preu d'exportació dels vins de l'Estat Espanyol al 2014 es va situar als 1,1€ per litre, davant els 2,5€ d'Itàlia o els 5€ de França

Segons dades de la FEV (Federación Española del Vino) i del OEMV, el vi més barat és el que s'exporta des de l'Estat Espanyol. És per això que la indústria vol reduir l'exportació de vi a doll i augmentar el consum intern. D'aquesta manera augmentaria el preu per litre del vi exportat, segons Rafael del Rei (Observatorio Español del Mercado del Vino).

El volum del vi a doll que s'exporta suposa el 55% del total de l'exportació. L'any 2000 Itàlia venia el vi a 1,41€ per litre i ha aconseguit augmentar 1€ per litre (2,5€/litre el 2014) fomentant l'embotellament en origen i disminuint l'exportació del vi més barat ("vi a granel").

Font: Diari ABC

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Crítica a la realitat
Anònim, 17/06/2015 a les 11:13
+2
-1
Tasca difícil després de molts anys sense fer la promoció correcta. Primer va ser la filoxera que va acollonir als pagesos i moltes zones de Catalunya van perdre tota la vinya, per exemple el Vallès… Posteriorment només pensavem en la "pasta" i vendre-ho tot d'inmediat. Penso que podem ser uns del millors països del món fent vins (terroir, climatologia…)

Mentrestant en el nostre païs cada vegada anàvem bevent més refrescs i porqueries d'EEUU.

A sobre, ara els nens no esmorzen pa amb vi i sucre …

L'agricultura és lenta i la vinya més. Per tant els negocis relacionats també ho han de ser ...


cosa del rioja's
Anònim, 20/06/2015 a les 04:31
+1
-0
En tots els països europeus, en els supermercats hi ha un vi súper industrial de la D.O.Q Rioja, és cosa d'aquesta D.O, exporta milions i milions de vins massa dolents i gràcies a ells, fan que la mitja sigui molt baixa, us recomano fer la Mitja per D.O o D.O.Q....
Imitacions
Manuel Duran , 21/06/2015 a les 15:43
+1
-3
Itàlia procura fer vins amb personalitat mentre que Catalunya encara es dedica a fer imitacions de Champagne i altres vins francesos!!!
Vi barat
El petit celler, 01/07/2015 a les 13:08
+3
-0
No estoy de acuerdo con el anterior comentario. Precisamente en catalunya es donde mas ha evolucionado el vino, y donde mas se estan recuperando variedades autoctonas centenarias. Cuando se restructure el Penedes habra mejores "vinos de finca" y menos millones de litros
Vi Barat
Anònim, 07/10/2015 a les 10:22
+1
-0
En total desacuerdo con Manuel Duran, creo que está hablando con mentalidad de los 90. Hoy día Priorat, nuestra punta de lanza, es una referencia a nivel mundial con personalidad y nada que envidiar a Francia. Los demás estamos apostando por variedades autóctonas, descartando las foráneas / internacionales / francesas, adelantándonos a otros países como Chile o USA que siguen con los monovarietales de Pinot Noir o CabSauv o Merlot...

Respecto a la reestructuración del Penedès es ya una realidad, falta comunicarlo mejor. DOCat se quedó en 2010 con la mayoría del viñedo Torres y le han seguido Bach, René Barbier etc... No me puedo equivocar de mucho y creo que ahora hay alrededor de 3.000HA inscritas en la D.O.Penedès
VINS I CAVES CATALANS
Anònim, 07/10/2015 a les 14:42
+1
-0
Completamente en desacuerdo con Manuel Duran, creo que no tiene conocimiento de la realidad actual de los vinos catalanes en el mundo. Le animo a probar vinos y cavas catalanes y le puedo asegurara que se llevará una más que grata sorpresa con el nivel y calidad que hay, nada que envidiar al resto del mundo. Sólo hay que fijarse como dato "objetivo" en las diferentes guías y listas al uso ( Peñín, Vins i Caves de Catalunya, etc) las puntuaciones que están obteniendo año tras año y el reconocimiento a nivel internacional de expertos, periodistas, sommeliers y enólogos.
VINS I CAVES CATALANS
George Potter, 08/10/2015 a les 20:25
+1
-0
Creo que el Sr. Duran debería estudiar bastante más a fondo los vinos y espumosos elaborados en Catalunya. Muchos de los cavas Cava y los demás vinos espumosos de calidad producidos en Catalunya están a la par con las elaboraciones francesas, y puedo afirmar que algunos son superiores.
En cuanto los vinos que "imitan" a los vinos franceses, creo que hay varios elaboradores al otro lado del Atlántico que no solo imitan a los vinos franceses si no expresan el hecho en sus etiquetas. No conozco ninguna "imitación" española, ni riojana, ni catalana ni manchega ni gallega, ninguna.

Uis !!
Anònim, 09/10/2015 a les 14:41
+0
-0
Si és el més barat del món segur que és de Covides
Resposta Anomin 'crítica a la realitat'
Killbarjaules, 19/10/2015 a les 20:33
+0
-0
Estic molt d'acord amb aquest comentari respecta la promoció que s'ha fet tard i malament. Jo soc del ram de la carn que pasa una mica el mateix amb els produ tes de fora o inclús en els productes espanyols i la prova la tens que el pernil car es l'Iberic en canvi el barato es "el del país", quan no tenim res a envejar. Crec que es bastant cultural nostre que no ajudem a valorar-nos nosaltres mateixos.
Respecte al pa amb vi i sucre, encara trobaries algun hippie urbanita que et diria que estàs alcoholitzant als nens i et cardaria un paquet de collons.
Salut!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera