L'Ermita, de la DOQ Priorat, assoleix 100 punts a la preuada llista Parker

| 02/07/2015 a les 08:27h
Arxivat a: Actualitat
19 vins de la DOQ Priorat obtenen més de 95 punts
El vins catalans han obtingut molt bons resultats en la darrera llista Parker. L’ Ermita 2013 , del celler Álvaro Palacios de Gratallops, assoleix la màxima puntuació, 100 punts, fet que el consolida com una de les icones mundials del vi. Aquesta màxima puntuació només havia estat assolida abans pel Clos Erasmus (Daphne Glorian) i pel vi ranci Arrels del Priorat  (René Barbier i Jaume Balaguer)

Luis Gutiérrez:  El paisatge és dramàtic, les vinyes són impossibles i les viles són molt petites i plenes de caràcter


El president en funcions de la DOQ Priorat, Toni Alcover, ha valorat molt positivament aquests resultats i s’ha felicitat perquè el vi L’Ermita contribueix a “ marcar un camí de qualitat i prestigi per al conjunt de la denominació d’origen ”.
Aquesta Llista Parker dedicada als vins catalans ha estat la primera que ha elaborat l’actual tastador de Parker a l’estat espanyol, Luís Gutiérrez , qui ha lloat el caràcter d’aquesta regió vitivinícola i la línia de treball que se segueix actualment a la DOQ Priorat.

El mateix Gutiérrez comenta en el seu informe que acompanya el llistat de puntuacions que “ el Priorat és una de les regions productores de vi més espectaculars d’Espanya ” i afegeix: “ El paisatge és dramàtic, les vinyes són impossibles i les viles són molt petites i plenes de caràcter. És un lloc per alentir el ritme i pensar, un lloc per passejar i un lloc per tornar a connectar amb la natura ”.
 
La Llista Parker va ser concebuda per Robert Parker Jr., un dels crítics de vins més influents del món i potser el més influent dins el món anglosaxó. Durant anys ha estat el responsable de la revista especialitzada The Wine Advocate , que publica periòdicament les llistes Parker, a partir de les quals molts compradors i consumidors de vi prenen decisions de compra.
 
Foto: Arduino Vannucchi. René Barbier, Àlvaro Palacios, Daphne Glorian i Josep Lluis Pérez

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera