L’èxit del festival Sons del Món evidencia el bon moment que viu l’enoturisme a la Ruta del Vi DO Empordà

| 03/08/2015 a les 11:03h
Arxivat a: Enoturisme
El festival clou amb èxit esgotant 7 dels 10 concerts programats
6.634 espectadors han assistit a les actuacions, tasts de vins i soirées programats al festival de referència de música i vi a Catalunya. Xifra que suposa un 10% més de públic respecte el 2014 tot i programar un concert menys.

 
El festival de referència de música i vi a Catalunya que se celebra a  Roses i Castelló d'Empúries ha penjat el cartell de 'sould out' als concerts d'Andrea Motis i Joan Chamorro, Chucho Valdés, Roger Mas, Gemma Humet i Laia Vehí, a més de les dues soirées programades a Barcelona i a Castelló .
 
En una enquesta telemàtica els espectadors consideren un valor afegit el fet de poder viure una experiència al voltant de la música i el món del vi en entorns patrimonials de luxe. Segons aquesta enquesta, els espectadors provenen majoritàriament de les comarques de Barcelona i de Girona. Aquest any s'ha incrementat l'assistència de públic estiuejant provinent principalment de diverses zones d'Espanya així com de França, Anglaterra ¡ Holanda.
 
El director de Sons del Món, Xavi Pascual, s'ha mostrat molt satisfet pel funcionament de la vuitena edició del festival “Hem viscut la millor edició de Sons del Món, no només per l’augment de públic, sinó perquè hem notat que el públic que assistia, ja coneixia el festival, i no només venia atret per la programació musical , sinó per l’entorn on l'ubiquem i per la singularitat dels maridatges musicals entre vi de l’Empordà i els grups programats que li donen una identitat pròpia”.
 
De la seva banda, el director del Patronat de Turisme Costa Brava, Ramon Ramos, ha assegurat que aquest festival conjuga dos valors fonamentals per a la destinació gironina: cultura i enogastronomia en uns entorns patrimonials i naturals d’excepció. “Per aquest motiu, es va col·laborar per quart any consecutiu esdevenint el festival de la Ruta del Vi DO Empordà. El visitant busca experiències i que millor que maridar cultura i vi per a promocionar l’enoturisme a la Costa Brava, com també el projecte Costa Brava Girona Festivals”, ha remarcat Ramos que ha afegit: “la valoració final del Festival mostra la bona acceptació i consolidació d’aquest festival i des del Patronat volem felicitar als organitzadors i animar-los a seguir impulsant l’oferta turística de la destinació a través de Sons del Món”.

 
Aquesta voluntat d’estrenyer vincles amb el món del vi, que ja havia posat en marxa en les darreres edicions i que és un signe d'identitat de Sons del Món, continua resultant una fórmula no només d’èxit, sinó d’especialització i diferenciació respecte la resta d’oferta de festivals d’estiu de la zona. En aquest sentit, el valor afegit original del festival, que eren els maridatges de música i vi signats per reputats sommeliers han anat atraient a la indústria del vi, que s’ha bolcat en el festival. L’èxit de Sons del Món posa de manifest el bon moment que viu l’enoturisme a la Ruta del Vi DO Empordà. 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera