Tocat de l'Ala 2011

| 05/12/2012 a les 10:26h
Arxivat a: Actualitat
Nou vi empordanès fruit de la col·laboració entre els cellers Coca i Fitó i Roig Parals
El Tocat de l'Ala 2011 és un vi negre elaborat amb raïms seleccionats de vinyes de garnatxa i carinyena velles procedents de diferents municipis de l’Alt Empordà. Un vi que neix de l’unió d’idees i de l’esforç de dos cellers, Coca i Fitó i  Roig Parals. El projecte cerca "crear un nou estil de vins singulars  dins de la DO Empordà on la fruita i l’amabilitat del vi siguin el seu fort". Es tracta d'un vi amb una criança de 4 mesos en fusta de roure francès i americà que ajuda a arrodonir i integrar el raïm procedent de les diferents finques. Amb un cupatge d'un 60% de Garnatxa (vinyes de 30 a 100 anys) i un 40% Carinyena (vinyes de 40 a 90 anys, els seus elaboradors el defineixen com un vi "amb aromes a nadius i gerds amb tocs de farigola. En boca  ofereix un llarg recorregut elegant, mineral, amb fruita vermella, balsàmics i amb algunes notes de cacau. Tanins suaus, frescos, rodons i  agradables. Bon postgust. Un vi per gaudir".
 


També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

http://www.vinologue.net/guides/emporda/
Vinologue, 05/12/2012 a les 10:53
+1
-0
Ens encanta el celler Roig Parals i també la feina que fa Toni Coca a molts cellers del Priorat, així que esperem ansiosos poder tastar el Tocal de l'ala!
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera