millor vi català

El millor vi (tranquil) català segons la prestigiosa crítica anglesa és del Priorat

Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella

La crítica anglesa atorga la millor puntuació a un escumós del Penedès

| 14/06/2023 a les 07:47h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, millor vi català
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
El celler Marco Abella ja fa temps que és un celler de referència de Priorat. Els darrers guardons van arribar de la mà del prestigiós concurs Decanter World Wine Awards 2023, un dels més grans i influents a nivell mundial, en què els vins són jutjats per experts de tot el món seguint un rigorós procés d'avaluació.

Aquest certamen, que aquest any celebra la seva 20a edició, inclou el tast a cegues de més de 18.500 vins de tot el món i compta amb un jurat format per més de 200 experts entre els quals s'han donat cita 16 Master Sommeliers i 53 Master of Wine de 30 països.

El concurs ha atorgat la màxima puntuació (medalla de platí), que aquest any ha estat de 97 punts, al vi Clos Abella 2019. Altres vins del celler també han obtingut grans puntuacions com és el cas de Mas Mallola 2020 i Loidana 2021 que han obtingut 96 i 92 punts respectivament, fet que converteix el celler Marco Abella com un dels millors puntuats a Catalunya, a l'Estat i al món.

Clos Abella 2019

Clos Abella 2019 és un vi de producció limitada. S'obté a partir de les millors carinyenes i garnatxes de la finca familiar que el celler Marco Abella té a Porrera. Amb notes de fruites negres i vermelles, flors i subtils tocs minerals, aquest vi destaca per la finor, la frescor i l'elegància.

Clos Abella ja va obtenir amb anterioritat grans puntuacions, entre les quals destaquen: Clos Abella 2013, 97 punts i medalla de platí a Decanter, Clos Abella 2009, 97 punts i considerat el millor vi del món a la Xina (Wine In China) i la revista Wine Enthusiast de USA va considerar Clos Abella 2010 el millor vi espanyol de l'any 2016.

També ha assolit 97 punts, medalla Platinum, el Família Samso 108 anys, de Buil & Giné. En la categoria d'escumosos, un altre vi català, el Corral Cremat, ha pujat al podi dels millors (Best in Show) dels premis Decanter.

Podeu veure tots els premiats aquí.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Incorrecciò en el titular
Josep M. Albet , 25/06/2023 a les 17:12
+0
-0
El tituilar de EL MILLOR VI CATALA SEGONS LA PREMSA ANGLESA, fent referencia al concurs de DECANTER 20232, no es correcte, ja que aquest titular nomes es pot donar al nostre vi ALBET I NOYA "EL CORRAL CREMAT 2012" , un ClaSSic Penedès del que crec que vareu fer un article no fa mases dies i que va ser considerat un dels 50 vins del apartat BEST IN SHOW entre els que no hi havia cap algtre vi Català ni de la peninsula Iberica.
Malgrat tenir la mateixa puntuaciò, els vins calificats BEST BI SHOW estan per sobre de totes les medalles , Platì inclos !!

Crec que heu de revisar els articles que us arriben redactats dels celler i/o fer vosalgtres mateixos la lectura i analisi dels resultats dels consursos si no voleu caure en errades com aquesta , ja que els celler tenen en general la tendencia de magnificar els premis obtinguts i a voltes no alnalitzen be tots els resusl,tats incurrint facilment en errades voluntaries o involuntaries , que crec que vosaltres com a revista de prestigi no podeu donar coma informaciò d'elaboracio propia.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera