TREPAT, cava rosat pàl·lid de Freixenet, millor escumós rosat al “World Champion Greatest Value Sparkling Wine”

| 23/09/2014 a les 11:53h
Arxivat a: Vins
Una de les vuit cuvées de Prestige de la casa, el TREPAT, aconsegueix ser el millor rosat al concurs organitzat pel famós periodista Tom Stevenson
El passat mes d'agost, dos cuvées de Prestige de Freixenet, Elyssia Gran Cuvée i Trepat, van obtenir 2 medalles d'or i una tercera va ser guardonada amb plata, Casa Sala Freixenet en el concurs organitzat pel famós periodista i editor de Christie 's, Tom Stevenson, reconegut com un dels millors coneixedors de Champagne.
 
Trepat de Freixenet, va ser a més nomenat el millor Cava Rosat i va passar a disputar la gran final en competència amb els altres vins escumosos rosats del món amb homòloga nominació. Després de l'últim tast va resultar triomfador aconseguint un tercer guardó, el més important:
“World Champion Greatest Value Sparkling Wine”
 
Trepat de Freixenet, creat per l'enòleg Josep Buján el 1998 va ser el primer cava elaborat amb la varietat Trepat originària de la Conca de Barberà. Josep Bujan, director de l'equip d'Enologia de Freixenet i, elegit pels seus col·legues de l'Associació d'Enòlegs "Enòleg de l'Any 2010" per la seva brillant trajectòria, ha creat la gamma més àmplia i varietat de caves que hi ha. Ha sabut imaginar les possibilitats de varietats semi-oblidades de la nostra terra com la Trepat, la Monastrell, la Malvasia i conjugar perfectament les foranes Pinot i Chardonnay amb les clàssiques del Penedès Macabeu, Xarel·lo i Parellada. A més ha seleccionant les millors parcel·les a través del coneixement exhaustiu de la zona en els quaranta anys de professió i realitzant el màgic "assemblage" per obtenir uns caves singulars, grans vins d'autor, diferents entre si i alhora homogenis per la seva excel·lent qualitat, caves que Freixenet ha decidit agrupar en una col·lecció que hem anomenat "cuvées de Prestige de Freixenet" seguint la tradició dels grans vins amb anyada que només apareixen en les collites extraordinàries.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella

COMENTARIS

trepat 2012 rosat pal.lid
Anònim, 04/05/2015 a les 23:54
+0
-0
On es pot aconseguir i preu .Gràcies
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa