El passat mes d'agost, dos cuvées de Prestige de Freixenet, Elyssia Gran Cuvée i Trepat, van obtenir 2 medalles d'or i una tercera va ser guardonada amb plata, Casa Sala Freixenet en el concurs organitzat pel famós periodista i editor de Christie 's, Tom Stevenson, reconegut com un dels millors coneixedors de Champagne.
Trepat de Freixenet, va ser a més nomenat el millor Cava Rosat i va passar a disputar la gran final en competència amb els altres vins escumosos rosats del món amb homòloga nominació. Després de l'últim tast va resultar triomfador aconseguint un tercer guardó, el més important:
“World Champion Greatest Value Sparkling Wine”
Trepat de Freixenet, creat per l'enòleg Josep Buján el 1998 va ser el primer cava elaborat amb la varietat Trepat originària de la Conca de Barberà. Josep Bujan, director de l'equip d'Enologia de Freixenet i, elegit pels seus col·legues de l'Associació d'Enòlegs "Enòleg de l'Any 2010" per la seva brillant trajectòria, ha creat la gamma més àmplia i varietat de caves que hi ha. Ha sabut imaginar les possibilitats de varietats semi-oblidades de la nostra terra com la Trepat, la Monastrell, la Malvasia i conjugar perfectament les foranes Pinot i Chardonnay amb les clàssiques del Penedès Macabeu, Xarel·lo i Parellada. A més ha seleccionant les millors parcel·les a través del coneixement exhaustiu de la zona en els quaranta anys de professió i realitzant el màgic "assemblage" per obtenir uns caves singulars, grans vins d'autor, diferents entre si i alhora homogenis per la seva excel·lent qualitat, caves que Freixenet ha decidit agrupar en una col·lecció que hem anomenat "cuvées de Prestige de Freixenet" seguint la tradició dels grans vins amb anyada que només apareixen en les collites extraordinàries.